3dprototyping.nl voor 3D printen, selective laser sinteren, stereolithography, etc.

 
     
 
     

 
 

Home

 

Rapid prototyping/3D printen

Maquette

Overige

 

Voorbeelden

 

Nieuws

 

Contact

 

 

Rapid prototyping of 3D printen is het snel vervaardigen van fysieke prototypes.

Alle rapid prototyping technieken werken volgens het principe van een laagopbouw. Elk met eigen materialen, toleranties, nadelen, voordelen en kwaliteiten.

Wij maken gebruik van verschillende rapid prototyping technieken en bijbehorende materialen. Zo zit er altijd wel iets tussen wat aansluit bij uw wensen en budget.

Voor alle rapid prototyping technieken is een correcte 3D solid CAD tekening nodig.

Stuur ons uw 3D CAD tekening en toepassing van het model. Wij kunnen dan de mogelijkheden beoordelen zoals; is de tekening bruikbaar, welke techniek en materiaal is in deze geschikt, wat zijn dan de kosten.

Alle aan ons gestuurde informatie wordt vertrouwelijk behandeld en onze aanbiedingen zijn geheel vrijblijvend.

Wij kunnen overweg met bijna alle gangbare 3D CAD bestandsformaten.

Vaak kunnen wij ook de tekenwerkzaamheden voor u uitvoeren of indien nodig de tekening aanpassen zodat deze geschikt is voor de te gebruiken techniek.

Hieronder de meest voorkomende rapid prototyping technieken;

Stereolithography (STL of SLA). Stereolithography behoord tot de oudste rapid prototyping technieken. Een hars wordt laag voor laag uitgehard met behulp van een UV-laser. Waar de modellen vroeger nogal bros waren, worden tegenwoordig materialen gebruikt die niet onder doen voor ABS. Hoge nauwkeurigheid en grote afmetingen mogelijk.

Selective laser sinteren (SLS). Bij selective laser sinteren wordt een thermoplastisch poeder door een laser plaatselijk verhit en aan elkaar gesmolten. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld het testen van klikverbindingen.

3D printing (3DP). Deze techniek lijkt eigenlijk het meest op printen. Bij 3D printen wordt een binder laag voor laag op een gemodificeerd poeder geprint. Het poeder dient als ondersteuning tijdens de bouw. Mede door het gebruik van standaard printkoppen heeft 3D printen de mogelijkheid om een model in full color te printen. De modellen worden na het printen meestal ge´mpregneerd met bijvoorbeeld een epoxy om ze sterk te maken.

Fused deposition modelling (FDM). Hierbij worden de lagen opgebouwd door middel van het aanbrengen van vloeibaar thermoplastisch materiaal. Sterke producten van ABS.

PolyJet 3D printing. Met deze manier van 3D printen, gebaseerd op de polymeer technologie, kunnen uiterst gedetailleerde producten worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, etc.

 

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen, neem gerust contact met ons op.

 
 
     
 

Copyright 3dprototyping.nl